ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νεκρός Αμερικανός πολίτης και εμπλοκή Κίνας

Στην 22η ημέρα του μπήκε την Πέμπτη ο πόλεμος για την Ουκρανία με τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι να παρουσιάζει τα έξι σήμεια που θα οδηγούσαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για τη λήξη του πολέμου λίγες ώρες μετά το προσχέδιο 15 σημείων για μια πιθανή συμφωνία που δημοσιεύτηκε στους Financial Times με το Κρεμλίνο και την Ουκρανία να διαψεύδουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες για σύγκληση απόψεων.

Στο μεταξύ τους 53 έφτασαν οι νεκροί από τον ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας σήμερα.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν εννέα “ανθρωπιστικοί διάδρομοι” για την απομάκρυνση αμάχων από διάφορες ουκρανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Μαριούπολη, την οποία πολιορκεί εδώ και ημέρες ο ρωσικός στρατός.

Την ίδια στιγμή, κορυφώνονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Κλειδί, σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές, θα είναι μια απευθείας συνάντηση σε επίπεδο προέδρων ανάμεσα στους Βλαντιμίρ Πούτιν και Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο, αλλά και του Άντονι Μπλίνκεν μειώνουν τις πιθανότητες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να βρεθεί αναίμακτη λύση για την ουκρανική κρίση.

Οι σκληρές εκφράσεις κατά του προέδρου Πούτιν από τον Αμερικανό ομόλογό του, οξύνουν τα πνεύματα και δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση του διαλόγου.

Το βράδυ της Πέμπτης ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ γνωστοποίησε τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη στο Τσερνίχιβ, ενώ την ίδια ώρα η Κίνα ανοικτά πλέον κατηγορεί τις ΗΠΑ για μεγάλες ευθύνες στην ουκρανική κρίση. Ο Λευκός Οίκος, παράλληλα, ανησυχεί για την πιθανότητα να ενισχυθεί στρατιωτικά από το Πεκίνο η Ρωσία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact