ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανοί ιστιοπλόοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το γιοτ του Αμπράμοβιτς να μπει στο λιμάνι του Μπόντρουμ

Το γιοτ του Ρώσου επιχειρηματία Ρόμαν Αμπράμοβιτς με το όνομα «My Solaris» ελλιμενίστηκε στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.

Το υπερπολυτελές γιοτ με τη σημαία των Νήσων Βερμούδων μπήκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά (Πριγκηπονήσια) το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, το σκάφος μήκους 139 μέτρων και πλάτους 26 μέτρων εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα από το λιμάνι Τιβάτ του Μαυροβουνίου, περίμενε για λίγο στο νησί Ντάτσα και στη συνέχεια στράφηκε προς το Μπόντρουμ.

Στο Μαυροβούνιο το γιοτ έφτασε την προηγούμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου, μετά από μια εσπευσμένη αναχώρηση από τη Βαρκελώνη, δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιστεύεται πως ο Αμπράμοβιτς ήθελε να μεταφέρει το γιοτ του από τα δυτικά ευρωπαϊκά ύδατα λόγω του κινδύνου να του επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ για φερόμενους δεσμούς με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Το γιοτ Solaris ελλιμενίστηκε στο Bodrum Ship Berthing Pier. Πολίτες που κάθονταν σε καφετέριες και εστιατόρια στην παραλία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το «δέσιμο» της θαλαμηγού, που διαθέτει χώρο προσγείωσης ελικοπτέρου και πισίνα.

Κατασκευάστηκε για τον Αμπράμοβιτς από τη γερμανική Lloyd Werft στο Bremerhaven και κυκλοφόρησε μόλις πέρυσι. Το γιοτ έχει πλήρωμα 60 ατόμων με οκτώ καταστρώματα, καμπίνες για 36 άτομα, γυμναστήριο, σάουνα, τζακούζι και πισίνα που μπορεί να μετατραπεί σε πίστα χορού.

Διαθέτει επίσης έναν στολίσκο 20 τζετ σκι υψηλής ταχύτητας και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο για να μεταφέρει τους επισκέπτες από το πλοίο σε ακτή και ένα φημολογούμενο προσωπικό υποβρύχιο.

Ουκρανοί ιστιοπλόοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το γιοτ του Αμπράμοβιτς

Υπήρξαν, όμως, και κάποιοι άλλοι που δε… ενθουσιάστηκαν με την εμφάνιση του γιοτ του Ρώσου ολιγάρχη στην περιοχή. Συγκεκριμένα, την ώρα που το γιοτ έφτανε στο λιμάνι του Μπόντρουμ, μια ομάδα νεαρών ιστιοπλόων από την Οδησσό προσπάθησαν να το εμποδίσουντ να δέσει στο λιμάνι. Όλα τελείωσαν με την άφιξη της τοπικής αστυνομίας, καθώς η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Αμπράμοβιτς έπρεπε να συνεχίσει την πορεία της. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το βίντεο με το επεισόδιο στο Μπόντρουμ δημοσιεύει, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, το φιλοουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων NEXTA.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact