ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος Στρατιωτικής Επιτροπής ΝΑΤΟ: «Είμαστε έτοιμοι για ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία»

Ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, είπε ότι οι χώρες της Συμμαχίας είναι προετοιμασμένες για μια πιθανή ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι σημαντικός όταν πρόκειται για την αποκατάσταση της συλλογικής ασφάλειας.

Επειδή ο εχθρός καθορίζει πότε και πού θα επιτεθεί, καθώς και τη διάρκεια της σύγκρουσης. Δυστυχώς, η Ουκρανία το έχει βιώσει αυτό.

Είμαστε έτοιμοι; Η απάντηση: Ναι! Πρωταρχικό μας καθήκον είναι να είμαστε προετοιμασμένοι. Αν συμβεί αυτό σήμερα, πρέπει να παλέψεις με αυτά που έχεις. Είναι πάντα ένας συνδυασμός του να είσαι έτοιμος για το σήμερα και να βελτιώσεις τις ευκαιρίες για το μέλλον», δήλωσε ο Rob Bauer.

Όταν ρωτήθηκε για την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά, όπου υπάρχουν οι περισσότερες πιθανές απειλές, θυμήθηκε πώς η Συμμαχία αύξησε την παρουσία της στις χώρες της Βαλτικής από το 2016, καθώς και στη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά:

«Έχουμε τώρα οκτώ τέτοιες ομάδες μάχης, η καθεμία με ένα τάγμα, και μπορούν να συνδυαστούν για να σχηματίσουν μια ταξιαρχία εάν χρειαστεί. Οι σχετικές χώρες συνεργάζονται συνεχώς για αυτόν τον μηχανισμό. Θα εξετάσουμε πρόσθετες απαιτήσεις. Αλλά μέχρι στιγμής, αυτό είναι αρκετό» είπε ο Μπάουερ.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο σύγχρονος πόλεμος έχει πρόσθετες διαστάσεις, όπως ο κυβερνοχώρος ή οι διαστημικές επιθέσεις, και ότι η Ρωσία μπορεί να ασκήσει ισχύ στην Αρκτική, στον Δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό, στην Αφρική, στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Θα ήταν ανόητο να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην ανατολική πλευρά, γιατί οι Ρώσοι δεν είναι μόνο εκεί. Είναι παντού. Γι’ αυτό το ΝΑΤΟ παρακολουθεί συνεχώς τις ενέργειές τους και ανταποκρίνεται κατάλληλα αν χρειαστεί», πρόσθεσε ο Ρομπ Μπάουερ.

Δήλωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί για την προοπτική αυξημένων απειλών από τη Ρωσία μετά την «επανεκλογή» του Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδυνάμωσε τη Ρωσία και η αναπλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των στρατευμάτων της θα περιπλέκονται από τις δυτικές κυρώσεις.

«Μπορούμε να δούμε ότι η Ρωσία έχει την ικανότητα να παράγει μεγάλες ποσότητες όπλων, αλλά η ποιότητά τους μειώνεται σταθερά από την αρχή του πολέμου. Έχουν σχέδια, αλλά βρίσκονται σε πόλεμο, επομένως θα χρειαστούν άφθονο χρόνο. δεν τους είναι εύκολο», είπε ο ναύαρχος.

Ο Ρομπ Μπάουερ σχολίασε επίσης την πιθανή στρατιωτική ανάπτυξη οποιασδήποτε χώρας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι τέτοιες αποφάσεις επηρεάζουν τα συμφέροντα όλων των συμμάχων και ως εκ τούτου απαιτούν διαβουλεύσεις μεταξύ τους.

Επιπλέον, ο Μπάουερ προειδοποίησε ενάντια στην υπερβολική απαισιοδοξία για την ικανότητα της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο και προέτρεψε τον κόσμο να στηρίξει περαιτέρω το Κίεβο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact