ΚΟΣΜΟΣ

Ρώσος επιχειρηματίας :«Να οδηγηθεί ο Πούτιν στη δικαιοσύνη»

Σφοδρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Ρωσίας αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Εκτός από τις κυρώσεις που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ισχυρό πλήγμα στη ρωσική οικονομία, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και το “μέτωπο” των αντιδράσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας Ρώσος επιχειρηματίας όπου μέσα από τις αναρτήσεις του ζητά να οδηγηθεί ο Πούτιν στη δικαιοσύνη.

Ο Alex Konanykhin, ένας επιχειρηματίας και πρώην τραπεζίτης, όπου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητά να οδηγηθεί ο Πόυτιν στη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος διέψευσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό ότι ζητά να συλλάβουν τον Πούτιν “ζωντανό ή νεκρό”.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία εισέρχεται σε μια ολόκληρη εβδομάδα στρατιωτικής δράσης εναντίον της γειτονικής χώρας. Οι δυτικές κυβερνήσεις και εταιρείες απάντησαν στην εισβολή επιδιώκοντας να τιμωρήσουν οικονομικά τον Πούτιν και την άρχουσα ελίτ της Ρωσίας.

Τι γράφει στην ανάρτησή του

Ο Konanykhin, του οποίου η φωτογραφία προφίλ τον δείχνει να φορά ένα πουκάμισο με τα κίτρινα και μπλε χρώματα της εθνικής σημαίας της Ουκρανίας, είπε στην ανάρτησή του ότι θα συνεχίσει τη “βοήθειά του στην Ουκρανία στις ηρωικές προσπάθειές της να αντέξει την επίθεση της τάξεως του Πούτιν”. “Orda” σημαίνει “ορδή” στα ρωσικά.

Ο Konanykhin, ο οποίος έκανε την περιουσία του και έγινε γνωστός μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είπε στην ανάρτησή του ότι ο Πούτιν ήρθε στην εξουσία «ως αποτέλεσμα μιας ειδικής επιχείρησης ανατίναξης πολυκατοικιών στη Ρωσία, στη συνέχεια παραβίασε το Σύνταγμα εξαλείφοντας τα ελεύθερα εκλογές και δολοφονώντας τους αντιπάλους του».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact