ΚΟΣΜΟΣ

«Στημένη» η φιέστα του Πούτιν στο κατάμεστο στάδιο της Μόσχας – Τους ανάγκασαν να πάνε

Το τεχνικό σφάλμα που διέκοψε την ομιλία του Βλάντιμιρ Πούτιν, η οποία πραγματοποιήθηκε για τα 8 χρόνια από την προσάρτηση της Κριμαίας, δεν ήταν η μοναδική αποκάλυψη για τη φιέστα που διοργάνωσε ο Ρώσος πρόεδρος εν μέσω πολέμου με την Ουκρανία,

Σύμφωνα με το BBC, το κοινό που έδωσε βροντερό «παρών», φωνάζοντας «Ρωσία, Ρωσία» και επιδοκιμάζοντας παράλληλα τον πρόεδρό τους, ήταν «στημένο» και στην ουσία ήταν δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας που αναγκάστηκαν να παρευρεθούν. Σημειώνεται, ότι στο Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας βρέθηκαν περισσότεροι από 80.000 θεατές.

«Μίλησα με δεκάδες από αυτούς που έκαναν ουρά για να μπουν στον χώρο της συγκέντρωσης υπέρ των ενεργειών Κρεμλίνου.

Ένας άνδρας που εργάζεται στο μετρό της Μόσχας μου είπε ότι αυτός και άλλοι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να παρευρεθούν στη συγκέντρωση», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του BBC, Will Vernon, και παραθέτει ακριβώς τα λόγια του Ρώσου εργαζομένου:

«Θα είμαι εδώ για λίγο και μετά θα φύγω… Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο. Εγώ σίγουρα όχι», φέρεται να είπε ο Ρώσος που βρέθηκε στη φιλοπολεμική φιέστα του Πούτιν σήμερα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, μάλιστα, πολλοί άνθρωποι δεν ήθελαν να κινηματογραφηθούν ή να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ενώ κάλυπταν τα πρόσωπά τους ντροπιασμένοι όταν καταλάβαιναν ότι μιλάνε σε δημοσιογράφους.

«Φοιτητές μάς είπαν ότι τους είχε δοθεί η επιλογή μιας ημέρας απουσίας από τα μαθήματα εάν παρακολουθούσαν “μια συναυλία”. Μερικοί από τους μαθητές με τους οποίους μιλήσαμε δεν γνώριζαν καν ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη, εν μέρει, στην υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία», γράφει σε δεύτερη ανάρτησή του ο Vernon.

Η συγκέντρωση στη Μόσχα ονομάστηκε «Συναυλία για έναν κόσμο χωρίς ναζισμό» και δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα στο να γεμίσει το μεγαλύτερο στη Ρωσία στάδιο, όπου και διεξήχθη ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Τίποτε δεν επιλέχθηκε τυχαία, επισημαίνουν δυτικοί αναλυτές μιλώντας για προκλητικό μήνυμα Πούτιν εν μέσω κλιμάκωσης του πολέμου και διεθνών κυρώσεων, και ενώ η κατακραυγή εντείνεται για τη Μαριούπολη. Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι δόθηκαν οικονομικά κίνητρα σε ρούβλια για να γεμίσει το στάδιο Λουζνίκι.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact