ΚΟΣΜΟΣ

Τύμπανα Γ’ Παγκοσμίου πολέμου αν γίνει δεκτό το αίτημα της Πολωνίας…

Με τους ήχους από τις σειρήνες που καλούν τους πολίτες να μπουν στα καταφύγια, αλλά και ισχυρές εκρήξεις ξημέρωσε η 21η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε πολλές υπό πολιορκία πόλεις, όπως το Κίεβο, η Ζαπορίζα αλλά και η Οδησσός που παραμένει η πύλη της Ουκρανίας προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Στο μεταξύ η Πολωνία πρότεινε την ανάπτυξη «ειρηνευτικής δύναμης» του NATO, παίρνοντας μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με Γ’ Παγκόσμιο!

«Νομίζω ότι είναι απαραίτητη η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης» του ΝΑΤΟ, αν όχι «μιας ευρύτερης διεθνούς συμμαχίας, η οποία θα είναι σε θέση να αμυνθεί και να επιχειρήσει» στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε μεταξύ άλλων ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

Ο Κατσίνσκι, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης έκανε αυτές τις δηλώσεις χθες, Τρίτη (15.03.2022) το βράδυ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η αποστολή αυτή δεν μπορεί να είναι άοπλη», επέμεινε ο κ. Κατσίσνκι, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβενίας με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ματέους Μοραβιέτσκι μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα και της Σλοβενίας, Γιάνες Γιάνσα πήγαν χθες (15.03.2022) με τρένο στο Κίεβο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία. Είναι οι πρώτοι ξένοι ηγέτες που επισκέπτονται την ουκρανική πρωτεύουσα μετά την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

Μετά τις επαφές που είχαν με την ηγεσία της Ουκρανίας, ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι κάλεσε την ΕΕ «να δώσει το γρηγορότερο στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας» και τόνισε, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς οικοδεσπότες του, «δεν θα σας αφήσουμε ποτέ μόνους. Θα είμαστε μαζί σας γιατί γνωρίζουμε ότι δεν αγωνίζεστε μόνο για την ελευθερία σας, για το δικό σας σπίτι και για την ασφάλειά σας, αλλά και για εμάς».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact