ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχουν «Βιβλικές προφητείες» για την Ρωσική εισβολή σε Ουκρανία;

Η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να εξαπολύσει εισβολή στην Ουκρανία κυριαρχεί στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία εβδομάδα.

Έχει επίσης δημιουργήσει ένα κύμα ερωτήσεων σχετικά με τη Βιβλική προφητεία και το τέλος των ημερών.

Ο Joel Rosenberg ιδρυτής και αρχισυντάκτης του ALL ISRAEL NEWS και συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις των New York Times με πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, είπε ότι λαμβάνει ερωτήσεις από χριστιανούς πάστορες και λαϊκούς – και από Εβραίους ραβίνους και λόγιους, καθώς και από δημοσιογράφους – σε όλο τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως σημειώνει η Jerusalem Post, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές, οι «προφητείες» γενικά εμπίπτουν σε δύο κύριες κατηγορίες.

Πρώτον, υπάρχουν βιβλικές προφητικές συνέπειες σε αυτόν τον φρικτό νέο πόλεμο στην Ουκρανία και φόβοι σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι ο Πούτιν μπορεί να εισβάλει και σε άλλες χώρες;

Δεύτερον, κυκλοφορούν εικασίες ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πυροδοτήσει το σενάριο του τέλους των καιρών που ο Εβραίος προφήτης Ιεζεκιήλ περιέγραψε ως «Πόλεμος του Γωγ και του Μαγώγ» στα κεφάλαια 38 και 39 του Βιβλίου του Ιεζεκιήλ;

Εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για «το τέλος των ημερών» και επίσης μεγάλης σύγχυσης, ο Rosenberg και ο συνάδελφός του, Carl Moeller, ηχογράφησαν πρόσφατα ένα νέο επεισόδιο του podcast τους – “Inside the Epicenter” – για να περιηγηθούν οι άνθρωποι στις προφητείες του Πολέμου τΓώγ κα Μαγών.

«Τηλε-προφητείες»

Ο τηλεευαγγελιστής Πατ Ρόμπερτσον δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «αναγκάστηκε από τον Θεό» για να λάβει απόφασή να εισβάλει στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν προάγγελο μιας μάχης των εσχάτων στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Washighton Post, o χριστιανός μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης επέστρεψε στο “The 700 Club” λίγους μήνες αφότου αποσύρθηκε από την εκπομπή που παρουσιαζόταν για 55 χρόνια στο Christian Broadcasting Network. Στην επιστροφή του, ο Ρόμπερτσον ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν απλώς ακολουθούσε τις επιθυμίες του Θεού όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία – για να εκπληρώσει μια βιβλική προφητεία.

«Νομίζω ότι μπορείς να πεις, ότι ο Πούτιν δεν έχει τα λογικά του. Ναι, ίσως ναι», είπε ο Ρόμπερτσον. «Αλλά την ίδια στιγμή, εξαναγκάζεται από τον Θεό. Πήγε στην Ουκρανία, αλλά δεν ήταν αυτός ο στόχος του. Στόχος του ήταν να κινηθεί εναντίον του Ισραήλ, τελικά».

Στη συνέχεια, ο Ρόμπερτσον ανέφερε στίχους από το βιβλίο του Ιεζεκιήλ που σημειώνουν πώς τα έθνη θα ενωθούν για να ξεσηκωθούν εναντίον του Ισραήλ, υποδηλώνοντας ότι η Ουκρανία είναι απλώς ένα «στάδιο» για μια ενδεχόμενη μάχη του Αρμαγεδδώνα.

«Ο Θεός ετοιμάζεται να κάνει κάτι εκπληκτικό», είπε. «Και αυτό θα εκπληρωθεί».

Ένας εκπρόσωπος του Christian Broadcasting Network δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο νωρίς την Τρίτη. Ένα απόσπασμα του τμήματος που δημοσιεύτηκε στο Twitter είχε προβληθεί περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορές από το πρωί της Τρίτης.

Τα σχόλια του Ρόμπερτσον έρχονται καθώς η Ουκρανία έχει υποστεί τεράστιες απώλειες αμάχων και στρατιωτικών από την έναρξη της επίθεσης, είπαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν στους αμερικανούς Γερουσιαστέςς τη Δευτέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρόμπερτσον, πρώην υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, ισχυρίζεται ότι το τέλος του κόσμου ήταν κοντά. Ο τηλεευαγγελιστής ξάφνιασε το κοινό του το 1980 όταν τους είπε ότι ήξερε ακριβώς πότε ερχόταν το τέλος.

«Σας εγγυώμαι ότι μέχρι το τέλος του 1982 θα υπάρξει μια κρίση για τον κόσμο», είπε τότε ο Ρόμπερτσον. Αλλά το 1982 ήρθε και έφυγε χωρίς την «κρίση» που ανέφερε ο Ρόμπερτσον.

Το 2006, ο ίδιος μετέδωσε μια ανακριβή πρόβλεψη που είπε ότι έλαβε από τον Θεό σχετικά με ένα πιθανό τσουνάμι που θα καταστρέψει τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, σύμφωνα με το Associated Press. Τον επόμενο χρόνο, είπε ότι ο Θεός του είπε ότι θα γίνει τρομοκρατική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες: «Ο Κύριος δεν είπε πυρηνικά. Αλλά πιστεύω ότι θα είναι κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με το βιβλίο του του 1990, «The New Millennium», ο Ρόμπερτσον προέβλεψε ότι ο κόσμος θα τελείωνε στις 29 Απριλίου 2007. Και πάλι, ο κόσμος δεν καταστράφηκε.

Ίσως η πιο επικεντρωμένη στην πολιτική πρόβλεψη ήρθε τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο Ρόμπερτσον είπε ότι ο Θεός του είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές — και ότι ένας αστεροειδής θα κατέστρεφε τη Γη στη συνέχεια.

«Αυτό που πιστεύω πολύ ειλικρινά είναι το μόνο πράγμα που θα εκπληρώσει τον λόγο του Ιησού… είναι κάποιου είδους χτύπημα αστεροειδούς στην υδρόγειο», είπε τότε. «Είναι ξαφνική καταστροφή. Δεν πρόκειται να είναι κάποιος πυρηνικός πόλεμος. Δεν θα μας επιτραπεί να ανατινάξουμε αυτή τη Γη».

Τη Δευτέρα, ο Ρόμπερτσον είπε ξανά ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει, χάρη στον Πούτιν και τη Ρωσία. Παρόλο που η Τουρκία έχει εκδώσει δήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία και δεν υποστηρίζει τη ρωσική εισβολή, ο Ρόμπερτσον ισχυρίστηκε χωρίς στοιχεία ότι η Τουρκία θα «συνενωθεί» με τη Ρωσία. Συνέχισε λέγοντας πώς η περιοχή που περιλαμβάνει τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία «θα κινητοποιηθεί εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες».

«Και ο Θεός λέει, «Θα το αντιμετωπίσω», είπε ο Ρόμπερτσον.

Και πρόσθεσε: «Είναι τρελός ο Πούτιν; Είναι τρελός; Λοιπόν, ίσως. Αλλά ο Θεός λέει: «Θα βάλω γάντζους στα σαγόνια σας και θα σας σύρω σε αυτή τη μάχη, είτε σας αρέσει είτε όχι.»

Παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων στους ισχυρισμούς του Ρόμπερτσον, ο τηλε-ευαγγελιστής προέτρεψε τους θεατές «να παρακολουθήσουν τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια».

«Διαβάζετε τη Βίβλο σας, γιατί έρχεται να πραγματοποιηθεί», κατέληξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact