ΚΟΣΜΟΣ

Υποχωρούν οι Ρωσικές δυνάμεις απο το Κιέβο;

Τι αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Η Μόσχα λέει ότι θα «μειώσει δραστικά τη στρατιωτική δραστηριότητα» σε δύο μέτωπα – Κίεβο και Τσερνίχιβ – σύμφωνα με το κανάλι Telegram του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν επιβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα μειώσει ριζικά, κατά περιόδους, τη στρατιωτική δραστηριότητα», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη.

«Λόγω του γεγονότος ότι οι διαπραγματεύσεις για την προετοιμασία μιας συμφωνίας σχετικά με την ουδετερότητα και το μη πυρηνικό καθεστώς της Ουκρανίας, καθώς και για την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στην Ουκρανία, προχωρούν στην πράξη, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να αυξηθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και την επίτευξη του τελικού στόχου της συμφωνίας για την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, ελήφθη η απόφαση να μειωθεί ριζικά, κατά περιόδους, η στρατιωτική δραστηριότητα στην κατεύθυνση του Κιέβου και του Τσερνίχιβ», δήλωσε ο Φόμιν στους δημοσιογράφους.

Αποσύρονται ορισμένες στρατιωτικές μονάδες

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υποστήριξε νωρίτερα ότι «ορισμένες μονάδες» του ρωσικού στρατού αποσύρονται από τα μέτωπα μάχης στην πρωτεύουσα Κίεβο και από τη βόρεια πόλη Τσερνίχιβ.

«Ο ρωσικός εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο της επιθετικής του επιχείρησης», ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση στο Facebook την Τρίτη.

Ωστόσο, προειδοποίησε για «υψηλό κίνδυνο» να επιτεθούν τα ρωσικά στρατεύματα σε στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές. Ο ρωσικός στρατός, υποστήριξε, δυσκολεύεται να ενισχυθεί και να εναλλάξει νέους στρατιώτες, λόγω της «άρνησης του προσωπικού να πάρει μέρος στη λεγόμενη ειδική επιχείρηση» και δεν είναι «σε θέση να στελεχώσει ούτε ένα τάγμα – τακτική ομάδα».

Την πέμπτη εβδομάδα της ρωσικής εισβολής, η «ηρωική» ουκρανική αντίσταση «διεξάγει αμυντική επιχείρηση στις ανατολικές, νοτιοανατολικές και βορειοανατολικές κατευθύνσεις, περιορίζει τον εχθρό προς όλες τις κατευθύνσεις, σε ορισμένες κατευθύνσεις – εκτοπίζει τον εχθρό», αναφέρεται.

Οι μάχες γύρω από το Κίεβο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact